Серед них - встановлення когенераційної установки електричною потужністю 0,5 МВт та тепловою - 0,64 Гкал/год. Це дозволить забезпечити дешевою електричною енергією власного виробництва дві котельні по вул. М.Кошки.

Когенераційна установка повністю автоматизована. Її роботу будуть контролювати з допомогою камер відеоспостереження, які спрямовані на датчики відображення необхідних показників. Витрати на її встановлення, за попередніми підрахунками, окупляться вже за кілька років. Когенераційна установка дасть можливість не лише використовувати власне вироблену електроенергію, а й продавати її іншим споживачам.

Крім цього на цих двох котельнях стане можливим використання додатково виробленої теплової енергії в кількості 8371,1 Гкал на рік в технологічному процесі виробництва теплової енергії. На сьогоднішній день технічні спеціалісти КП «Вінницяміськтеплоенерго» закінчили встановлення установки та після проведення пусконалагоджувальних робіт її буде введено в експлуатацію в 1-му півріччі 2010 року.

Окрім цього, на котельні по вул. М.Кошки,12а та ТЕЦ-4 розпочалась також реконструкція котлів з повною заміною конвективної частини та екранних труб, що дозволить підняти надійність роботи самих котлів.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман розповідає, що впровадження таких новітніх технологій допоможе суттєво зменшити обсяги споживання енергоносіїв котельнями. «Дуже важливо, що вся модернізація робиться силами самого підприємства і ми не залучаємо додаткових підприємців-підрядників, - говорить очільник міста. - Це допомагає значно економити кошти на проведення таких робіт».


Переглядів: 2736
Поширень: 0