Другий рік поспіль у Вінниці проводиться конкурс серед багатоповерхівок «Житловий комплекс зразкового утримання». У цьому конкурсі може взяти участь будь-яка житлово-експлуатаційна організація, або ж ОСББ, які забезпечують утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в м. Вінниці.

«Житловий комплекс зразкового утримання»Донедавна вінничани, мешканці приватних будинків, змагалися за звання «Зразкової садиби» для свого помешкання. Минулого року до участі у конкурсі було вирішено залучити і багатоповерхові будинки. Тоді у трьох номінаціях «Будинок зразкового утримання», «Під\'їзд зразкового утримання» та «Найкраща прибудинкова територія» було обрано по три переможці. Начальники ЖЕКів або голови ОСББ, на обслуговуванні та утриманні яких знаходиться будинок-переможець, отримали грошові винагороди, дипломи та грошові премії, які потім витратили на влаштування лавок, закупівлю зелених насаджень та влаштування сміттєвих урн поблизу своїх будинків.

Цьогоріч конкурс дещо удосконалився. Зокрема номінацію «Будинок зразкового утримання» було вирішено розділити на дві - будинки до 1985 року забудови та від 1986 року забудови. Також майже у тричі збільшено призовий фонд конкурсу. Так, за результатами конкурсу кращі будинки отримають за перше, друге та третє місця відповідно по десять, сім та чотири тисячі гривень. Найкращі прибудинкові території та найкращі під\'їзди - відповідно по шість, чотири та дві тисячі гривень.

За умовами проведення конкурсу усі бажаючі повинні надати до 15 серпня 2010 року заявки на участь у вигляді довідкових матеріалів до управління житлового господарства Вінницької міської ради. Інформація повинна містити назву номінації, на яку претендує учасник; адресу будинку та рік прийняття його в експлуатацію, кількість житлових та нежитлових приміщень. Також до переліку документів слід додати 10 фотографій, які відповідають умовам відповідної номінації. Після опрацювання та розгляду поданих документів, вирішується питання про допуск або ж відхилення заявки на участь у конкурсі. Відхилити заявку учасника у конкурсі можуть у випадку наявності пошкодження графічними написами фасаду, цоколя будинку чи сходової клітки, а також незаконних (самочинних) добудов або ж самовільного використання місць загального користування.

До складу конкурсної комісії входять представники санітарно-епідеміологічної та пожежної служб, начальники ЖЕКів, голови ОСББ та представники органів місцевого самоврядування. Згідно умов проведення конкурсу, комісією здійснюватиметься оцінка кожного номінанта та підсумовуватиметься кількість набраних ним балів. З 5 по 10 вересня поточного року буде визначено переможців конкурсу «Житловий комплекс зразкового утримання - 2010».

З більш детальними умовами проведення конкурсу можна ознайомитись на офіційному сайті Вінницької міської ради http://www.vmr.gov.ua в розділі «Оголошення/Конкурси та аукціони» або ж за телефонами 59-53-09, 59-51-36.


Переглядів: 2511
Поширень: 0