У порівнянні з 2005 роком кількість задіяних у пришкільних таборах дітей зросла майже вдвічі. Цьогорічна оздоровча компанія для вінницьких школярів знову обіцяє бути цікавою, креативною, неординарною і корисною.

Упродовж останніх років Вінницька міська рада приділяє особливу увагу оздоровленню дітей та організації літнього відпочинку для учнів загальноосвітніх шкіл міста. Щороку дітлахи мають змогу відпочивати та поглиблювати знання з різних предметів у «літній школі» й весело та корисно проводити час у пришкільних таборах.

Цьогоріч у Вінниці діятиме 19 таборів при загальноосвітніх школах та один - при Палаці дітей та юнацтва. Впродовж двох з половиною тижнів, з 11 червня по 26 червня, для вінницьких школярів будуть влаштовувати концерти вихованців шкіл естетичного виховання, організовувати спортивні змагання та проводити екскурсії по підприємствах міста. Крім того, цього літа дітлахи знову будуть відвідувати майстер-класи, які проводитимуть аніматори і викладачі танцювальних студій. А працівники ДАІ та МНС будуть вчити дітей правилам поведінки на дорозі та пожежної безпеки. За кожною школою будуть закріплені дитячі педіатри, які піклуватимуться про здоров’я малечі. А ще організатори готують для школярів солодкі сюрпризи – соки, морозиво та полуницю.

Діти, які позбавлені батьківського піклування, малеча з малозабезпечених та багатодітних сімей та діти-сироти вже традиційно поїдуть на відпочинок до одного з дитячих таборів на узбережжі Чорного моря. В цьому ж таборі відпочиватимуть й обдаровані діти (переможці конкурсів та фестивалів художньої самодіяльності, кращі вихованці шкіл естетичного виховання, переможці та призері спортивних змагань, лідери учнівського самоврядування Вінниці). Влітку 2010 року понад 460 дітей будуть оздоровлюватись у Скадовську.

«Цьогоріч ми вирішили продовжити традицію щодо організації літнього відпочинку вінницьких школярів та зробити канікули корисними та цікавими, - говорить міський голова Володимир Гройсман. – Аналізуючи досвід попередніх років, можна впевнено сказати, що ми на вірному шляху. Розвиток програми літнього оздоровлення школярів буде продовжуватись і я вважаю, що кількість бажаючих відпочивати у літніх таборах з кожним роком збільшуватиметься».


Переглядів: 2774
Поширень: 0