З настанням літа збільшується обсяг пасажирських перевезень, адже починається сезон відпусток і екскурсій. Відтак працівники ДАІ будуть звертати особливу увагу на підвищення технічної готовності транспортних засобів, які використовуються в пасажирських перевезеннях, посилять контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями пасажирського транспорту. При перевірці технічного стану особлива увага буде надаватися справності запасних та аварійних виходів, укомплектованості засобами протипожежної безпеки, виявлення фактів незаконного переобладнання автобусів, встановлення додаткових місць для сидіння і т.п.

В перший день проведення загальнодержавної операції працівники ДАІ перевірили 282 автобуси, які здійснюють перевезення у м. Вінниці. 51 транспортний засіб виявився у технічно несправному стані, працівники державтоінспекції видали 8 приписів та оштрафували за виявлені порушення 8 посадовців.

Перевізники, незадоволені перевірками ДАІ, влаштували акцію протесту. 30% автобусів м. Вінниці ухилилися від технічного огляду та не виїхали на лінію.

1 червня в обласному ДАІ була проведена робоча зустріч з перевізниками, на якій були визначені проблемні питання, що потребують вирішення .

Як повідомив начальник УДАІ ГУМВС Геннадій Прокопович, за 5 місяців поточного року на території Вінницької області збільшилась кількість дорожно-транспортних пригод з вини водіїв транспортних засобів, які займаються пасажирськими перевезеннями. В результаті в порівнянні з минулорічним періодом травмовано на 30 осіб більше.

Державтоінспекція області наголошує, що проведення перевірок транспортних засобів проводиться з метою зменшення та попередження аварійності на пасажирському транспорті, забезпечення безпеки громадян під час перевезень. До порушників будуть застосовуватись заходи реагування згідно чинного законодавства.


Переглядів: 2986
Поширень: 0