До участі в заході були запрошені експерти: екологи, представники ДАЇ, аграрного університету та громадських організацій. З доповіддю виступила керівник проекту «Школа влади» «Чисте довкілля» Лілія Гуменюк. Зокрема присутнім було запропоновано декілька шляхів вирішення проблеми загазованості Вінниці. Втім, не всі вони знайшли схвальні відгуки у експертів.

Вінницький «Фронт Змін» провів круглий стіл на тему :«Проблема загазованості Вінниці та способи зменшення впливу токсичних вихлопів.»Голова обласної організації «Фронту Змін» Сергій Кудлаєнко зазначив, що на сьогодні є декілька способів зменшити кількість шкідливих викидів у Вінниці. Адже, як зазначають фахівці, ця проблема є проблемою державного рівня. І повинна вирішуватися на Всеукраїнському рівні. Але, навіть в межах окремого міста можна щось змінити. Наприклад, ввести «зелену хвилю», аби на світлофорах водії не зупинялися зайвий раз, спробувати запровадити хоча б на деяких перехрестях круговий рух. А ще, аби привернути увагу громадськості до цієї проблематики – провести акцію для автомобілістів «один день на велосипеді».

У результаті кількагодинної дискусії учасники круглого столу вирішили обґрунтувати свої пропозиції до місцевої влади, державтоінспекції та обласних природоохоронних служб. Активісти «Фронту Змін» готові допомогти відповідним організаціям в проведенні регулярних рейдів «Чисте повітря» та в акціях по перевірці рівня шкідливих викидів, підкреслив голова обласного осередку Сергій Кудлаєнко. Окрім того, найближчим часом, планується проведення подібних «круглих столів» і по іншім екологічним проблемам які є в регіоні.

Для довідки: Проект „Школи влади” „Чисте довкілля”
Напрямок “Чисте довкілля” працює над розробкою конструктивних проектів покращення екологічної ситуації в області і на Україні в цілому, підключивши видатних діячів науки та екологів. Ці роботи не лежатимуть без дії. Одним із проектів “Школи влади” буде пропозиція ввести у шкільну програму дисципліну “екологія” як обов\'язкову. Одним із способів виховання молодого покоління у дусі любові до природи є шефство над школами лісових господарств. Проблеми та перспективи шефства планується обговорити із представниками працівників лісу найближчим часом. Планується заснувати фонд (робоча назва “Мати-Земля”), кошти якого підуть на реалізацію цих проектів.

«Школа влади» політичної партії «Фронт Змін», в якій активісти отримують навики політичного управління, - це постійно діючий проект. Для модернізації країни одним з найважливіших завдань є виховання нової політичної еліти на регіональному й загальнонаціональному рівні. Саме це завдання покликаний вирішити проект «Фронту Змін», що називається «Школа влади». «Це школа нових керівників країни. Ми цей проект почали наприкінці минулого року, і цей проект - не короткостроковий, а постійно діючий. До цього проекту я залучаю всіх, хто має бажання й здатність до змін», - підкреслює лідер Вінницького обласного осередку „Фронту змін” Сергій Кудлаєнко. До партії «Фронт Змін» можна потрапити тільки після успішного закінчення «Школи влади»: «Це не просто так: прийшов, послухав і одразу став членом партії. Тільки той, хто пройде тест на здатність взяти на себе відповідальність за долю села, району, міста, країни в цілому, зможе стати членом партії».


Переглядів: 3595
Поширень: 0