Заступник голови обласної державної адміністрації Василь Черній 7 червня провів нараду з керівниками підприємств переробної промисловості області та гіпер-супермаркетів Вінниччини.

За словами В. Чернія останнім часом продукція Вінницьких підприємств почала зникати з торгівельних сіток. І це зважаючи на велику переробну галузь області, яка є самодостатньою і здебільшого має можливість забезпечувати продовольчий ринок власними продуктами. Таким чином виникає питання: «Чому цього не відбувається?». Саме заради отримання відповіді на це запитання була проведена ця нарада.

Заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Петро Стащук зазначив, що продукція наших товаровиробників в широкому асортименті представлена в роздрібній торговій мережі і їх частка в товарообороті становить від 30 до 90%, а по окремих асортиментних позиціях в деяких магазинах – 100%. Але торгівлю продукцією наших товаровиробників необхідно розвивати постійно, вони повинні бути представлені в кожному магазині і в широкому асортименті.

В наслідок тісної співпраці і запровадження взаємовигідних заходів присутність товарів із місцевих переробних підприємств з‘являються в мережі гіпер та супермаркетів. Так, в мережі супермаркетів «Сільпо» реалізуються товари 38 виробничих підприємств області, а їх кількість збільшилась на 13 виробництв, в мережі «Корона» відповідно 45 і збільшилась на 5 тощо. Разом з тим, останнім часом спостерігається різке зменшення асортименту наших виробників мережевими підприємствами, особливо це стосується мережі «Сільпо», «Еко-маркет» і частково «Фуршет».

Підводячи підсумки наради В. Черній дав відповідні доручення інспектуючим службам щодо детального вивчення ситуації, проведення аналізу якості продукції, що реалізується і винайдення можливих шляхів вирішення проблемних питань.


Переглядів: 3037
Поширень: 0