Заборонили купатися на Вишенському озері в парку Дружби народів у Вінниці. Водолази обстежили дно, виявили руйнування бетонних плит та вигнуту назовні арматуру.
— У міському бюджеті не передбачені кошти на реконструкцію набережної. Роботи будуть заплановані лише на наступний рік, — каже Сергій Суша з управління комунального господарства та благоустрою Вінницької мерії.

Із шести міських пляжів відпочивати можна на чотирьох — Гонти, Центральному, Кумбари та Хімік. Міст, який веде до острова Кемпа, зняли. Там із жовтня 2009 року лагодять набережну.

— Цього року для відпочинку Кепма закритий. Ремонт набережної закінчиться наступного. Хоч реконструкція і принесла незручності, проте наступного літа люди отримають, крім нової дамби, ще й чисту воду біля острова. Там пройде чистка акваторії, — каже 30-річний Святослав Штомпка, інженер комунального підприємства ”Ековін”.

Винахідливі вінничани все ж додумалися, як дістатися острова.
— На пляжі Хімік напрокат здають лодки. Година обходиться в 11 гривень. Беремо з друзями на кілька годин. Пливемо туди. Людей немає. Тихо, спокійно, — каже 26-річний Віктор Хмельник. — 7 червня святкував день народження. Друг приніс надувну лодку. Зібралося 15 чоловік. То ми на Кемпі цілий день відтягувалися! Ніхто не штрафує, міліціонери ж не попливуть до нас протоколи складати.


Переглядів: 3709
Поширень: 0