Під виглядом «зняття порчі», «відведення біди», яка начебто загрожує людині, та «зцілення» хворих родичів, жінка циганської зовнішності заволодівала грошима та золотими прикрасами своєї жертви.

В ході проведення відповідних заходів працівники міліції затримали жінку «на гарячому». Нею виявилась 50-річна громадянка України, уродженка Черкаської області, яку розшукують черкаські правоохоронці за скоєння аналогічних злочинів. Під час затримання жінка саме «зняла порчу» з 22-річної дівчини. За такий сеанс зцілення вдячна жертва розрахувалась обручкою з жовтого металу та грошима в сумі 1450 гривень.

За словами заступника начальника Замостянського райвідділу міліції Віталія Стахова, своїми жертвами жінка вибирала переважно молодих дівчат, тому що вони, як каже затримана, в більшості випадків, керуються емоціями, а не здоровим глуздом. Розповідала їм історію, що вона цілителька, яка володіє рідкісним даром зняття порчі, лікування тяжких хворих на відстані, а також може запобігти лиху і небезпеці, які загрожують рідним та близьким людям. Починаючи спілкування, вона зразу визначала, в якому психологічному стані знаходиться людина, а далі діяла за напрацьованими схемами.

Відносно «цілительки» порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 190 ККУ «Шахрайство», яка карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Правоохоронці звертаються до всіх громадян! Якщо Ви були ошукані даною жінкою та стали жертвою її шахрайських дій, прохання повідомити за телефонами в м. Вінниці: (0432) 59-33-30, 67-15-84 або «102».


Переглядів: 3113
Поширень: 0