22 червня старший лейтенант міліції Віктор Пікульський поспішав на свою дільницю, розташовану у Вишенському районі міста. Цього ранку він вирішив піти пішки, оскільки до початку робочого дня ще був час. Увагу правоохоронця привернув чоловік, який стояв біля багатоповерхівки та щось роздивлявся у вікнах. «Піднявши голову вгору, я побачив що в квартирі, розташованої на третьому поверсі будинку, виникла пожежа. Чоловікові, який стояв поруч, я наказав викликати пожежників, а сам побіг у під’їзд та почав стукати в двері усіх квартир на третьому поверсі», - пригадує Віктор. Приблизно через п’ять хвилин двері однієї з них відчинились. На порозі стояв господар саме тієї квартири, де і виникла пожежа. Він був в нетверезому стані та дуже розлютився, що його розбудили. Чоловік навіть не розумів, що коїться в його оселі. Правоохоронець виволік його у під’їзд, а сам кинувся у квартиру. «Я думав, що у помешканні є ще люди, можливо, діти чи пенсіонери, які самі не спроможні залишити приміщення чи покликати на допомогу», - каже Віктор Пікульський. Нащастя, крім сп’янілого господаря у квартині нікого не було.

Як з’ясувалось, господар у стані сильного алкогольного сп’яніння палив у ліжку та заснув. Коли правоохоронець потрапив у квартиру – все було у диму. Горіло ліжко, на якому спав господар, тлів матрац, одіяло та килим. За словами співробітників МНС, які гасили пожежу, до загибелі пенсіонеру залишалось не більше 10 хвилин. Він би задихнувся від диму. Постраждалому чоловікові близько 55 років. Проживає у двокімнатній квартирі з дружиною, якої на момент трагедії не була вдома.

Коли потерпілий прийшов до тями від алкоголю і чадного газу, та усвідомив всю глибину можливих наслідків, то його щирій вдячності міліціонеру-рятівнику не було меж.


Переглядів: 2851
Поширень: 0