Вінницька обласна Рада вирішила передати в оренду будівлю готелю «Савой» по вул. Соборній для розміщення Вінницького апеляційного адміністративного суду. Про це сказано у відповідному рішенні облради.

Обласна рада відгукнулась на клопотання Вищого адміністративного суду України. Відтепер, в приміщенні найвідомішого у місті готелю розміститься Вінницький апеляційний адміністративний суд, який обслуговує чотири області. Державній установі будівлю передали у довгострокову оренду, сам готель лишається у спільній власності територіальних громад.

За словами голови облради Григорія Заболотного, пам’ятка архітектури може розраховувати на реставрацію.

Як повідомлялося раніше, готель "Савой" у центрі Вінниці віддали туркам на 25 років за 65 тис. гривень / місяць. Але орендар після конкурсу відмовився від готелю.

Для довідки:
Готель „Савой" – пам’ятка місцевого значення. Збудований у 1912-1913 рр. за проектом архітектора Григорія Артинова. „Савой" був першою шестиповерховою будівлею у Вінниці, з першим у місті електричним ліфтом. Готель був обладнаний центральним водяним опаленням. У 1919 році у „Савої" розмістився уряд УНР, на чолі з Симоном Петлюрою.

До 1943 року у готелю був шостий мансардний поверх, він згорів і відновлювати його не стали. Після війни будівлю повністю відновили лише у 1953 році. В радянські часи „Савой" був перейменований в „Україну".


Переглядів: 4693
Поширень: 0