Упродовж семи місяців поточного року працівниками Ленінського райвідділу міліції було зареєстровано близько десяти з половиною тисяч повідомлень про злочини та пригоди. «Щодня до Ленінського РВ ГУМВС звертається маже 60 громадян, щомісяця - близько 200, - розповідає Віктор Сидоренко. - Це викликано тим, що цей район є найбільшим у місті по кількості населення, і тому він вважається найскладнішим у кримінальному відношенні».

У поточному році спостерігається ріст відсотку розкриття скоєних злочинів. З січня по липень 2010 року зареєстровано шість вбивств, п\'ять з яких розкрито. Також розкрито усі із зареєстрованих дев\'яти тяжких тілесних ушкоджень, із 61 пограбування розкрито 33.

Окрім цього правоохоронці фіксують зменшується кількість злочинів, скоєних неповнолітніми. Якщо за аналогічний період минулого року було зареєстровано понад 50 злочинів, які скоїли підлітки, то цьогоріч ця цифра становить 46.

Залишається актуальною проблема наркотизації населення. Так, за звітний період співробітниками районного відділу міліції викрито 64 наркозлочини, 33 фактіи збуту наркосировини, припинено діяльність чотирьох наркопритонів. Працівники Ленінського райвідділу вилучили більше семи з половиною кілограми наркотиків.

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що збільшення відсотку розкриття злочинів вказує відповідальність співробітників районного відділу міліції, які контролюють порядок у Ленінському районі. «Завданням номер один на сьогоднішній день залишається забезпечення спокою та громадського порядку у місті, - зазначив мер. - Ми повинні спільними зусиллями зробити усе для того, аби стати найбезпечнішим містом та мати змогу у будь-який час доби спокійно та безпечно пересуватися вулицями міста».


Переглядів: 3190
Поширень: 0