На сьогоднішній день уже відремонтовано 3,35 кілометрів дорожнього покриття на суму понад 5 мільйони гривень. Капітально відновлено вул. Пирогова (від вул. Гоголя до центрального входу у лікарню ім. Пирогова та в районі ринку «Сатурн»), вул. Коцюбинського (від вул. Нансена до вул. 50-річчя Перемоги), дорожнє полотно на перехресті вул. Першотравневої та Хмельницьке шосе, по вул. 8 Березня та Островського.

23 липня Вінницький міський голова Володимир Гройсман в рамках об\'їзду територією міста, відвідав об\'єкти, де завершуються капітальні роботи. По вулиці 8 Березня дорога уже покрита вирівнювальним шаром асфальтобетону. Ремонтники чекають, коли відступить спека, аби завершити капітальний ремонт та постелити верхній шар щебенево-мастичної суміші. А поки що вони працюють над облаштуванням тротуару та встановлення бордюрів вздовж цієї частини дороги.

За останні чотири роки у Вінниці поступово було капітально відремонтовано практично усі основні магістральні вулиці обласного центру. Загальна протяжність капітально відремонтованого та реконструйованого полотна, окрім цьогорічних обсягів, складає 44,6 кілометрів (це більше 25% від загальної протяжності доріг з асфальтобетонним покриттям). Для цих робіт обрано якісно нові суміші, які дозволяють класти відносно нетовстий, але досить міцний шар щебенево-мастичного асфальтобетону. До новітніх методів належить і технологія зашпаровування швів та тріщин дорожнього полотна. Для цих робіт використовується сучасна техніка та гумово-мастична суміш.

У поточному році, окрім уже виконаних робіт, наприкінці липня - початку серпня планується закінчити роботи по капітальному ремонту вул. Островського (вирівнювання та відновлення бордюрного каменю, асфальтування тротуарів, укладання верхнього шару по проїжджій частині та нанесення дорожньої розмітки).

Далі у планах - виконання комплексу робіт по проїзду Пирогова від вул. Скалецького до вул. Зодчих з його розширенням, а також проведення вибіркового капітального ремонту вул. Скалецького.

Втім, робота по благоустрою міста не обмежується ремонтом доріг. Поступово відновлюються місця загального користування, облаштовують і тротуари та зелені зони вулиць обласного центру. Так, за рахунок спонсорських коштів, нещодавно було відремонтовано пішохідну частину біля будинку по вулиці Островського,1. Роботи розпочалося 10 травня поточного року. Кошторис робіт по благоустрою цієї ділянки становить понад півмільйона гривень. Тут здійснено ремонт паркувального майданчику на 22 автомобіля загальною площею 360 м2, викладено тротуарною плиткою 1612 м2 пішохідної зони, виділено місця для газонів, облаштовано клумби з використанням ландшафтного дизайну.

Окрім цього, на початку літа розпочалось впорядкування території кінцевої зупинки «Меморіал визволення» (вул. Київська). Роботи включали в себе асфальтування тротуарів площею 2500 м2 та встановлення 40 метрів бордюрів; влаштування пандусу; демонтаж залізобетонних плит; реконструкцію контейнерного майданчику для збору сміття; обрізання гілля та знесення аварійних дерев; облаштування 650 м2 газонів, які планується засіяти травою; фарбування зупинки громадського транспорту.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман, який під час об\'їзду побував і на цій території, розпорядився провести й додаткові роботи - заасфальтувати стежку від будинків, що знаходяться поруч, до зупинки. Мешканці цього району постійно нею користуються, тому мер Вінниці вважає, що вона має бути у належному стані і зручною для людей похилого віку, матерів з колясками та усіх жителів прилеглих будинків.

«Усі роботи, які були заплановані у поточному році по ремонту доріг та благоустрою, виконуються згідно графіку, - говорить міський голова. - Віднайти кошти на ці потреби, в тому числі і капітальний ремонт доріг, нам вдалось за рахунок збільшення надходжень до бюджету розвитку від продажу та оренди землі і комунального майна. За останні роки нам вдалось вивести цей процес із тіні і збільшити надходження до бюджету від цієї діяльності у 4-5 разів. А головне те, що ми ефективно та надзвичайно раціонально використовуємо кошти міської скарбниці, тому всі заплановані роботи будуть виконані».


Переглядів: 3055
Поширень: 0