19 липня в аеропорту міста Вроцлав Республіки Польща працівники Інтерполу затримали гр..Д., 38-річного уродженця Київської області, який з 1998 року перебував у розшуку за скоєння крадіжок колективного та індивідуального майна в складі організованої злочинної групи на території Тульчинського району.

В травні 1998 в с.Бортники Тульчинського району гр.Д. разом з трьома подільниками, вступивши в попередній злочинний зговір з метою скоєння крадіжки, проникли в приміщення складу птахорадгоспу та викрали отрутохімікати та загальну суму понад 150 тисяч гривень.

Міліція затримала трьох винуватців злочину, вони були засуджені та вже відбули строки покарання. А гр.Д. вдалося втекти від правосуддя і усі ці роки переховуватися за кордоном. У Польщі він встиг одружитися і виховував 5-річну доньку. Однак за кримінальні гріхи рано чи пізно потрібно відповідати. Оперативна інформація Інтерполу вилилася у затримання втікача навіть через 12 років після скоєння злочину.

Тепер на українця чекає повернення на батьківщину під конвоєм. Доки триватиме процедура екстрадиції втікач перебуватиме під арештом у Польщі.


Переглядів: 2613
Поширень: 0