Про це заявив на прес-конференції за підсумками навчального року начальник управління освіти і науки ОДА Ігор Івасюк . За словами пана Івасюка, для участі в ньому зареєструвалося 2650 учасників, діє 10 пунктів тестування. 3 червня відбудеться тестування з основ економіки, 4 червня - з зарубіжної літератури. До 30 травня були роздані сертифікати Українського центру оцінювання якості знань з української мови та літератури, історії України та математики.

Як повідомили у міському управління освіти, всього тести пройшли з української мови – 6 595 учнів, математики – 3 532, історії України – 1 094.

Також на зустрічі з журналістами, начальник обласного управління зазначив, що проблемним залишаються питання розвитку галузі: „Серйозним викликом залишається демографічна ситуація, на жаль, з 1 вересня очікується суттєве скорочення учнів в школах. Це серйозна проблема, бо при цьому збільшується фінансове навантаження. Вартість перебування учнів в школі з наповнюваністю менше 40 учнів складає приблизно 8-9 тисяч гривень, при нормативі 4 101грн. У нас 142 таких навчальних заклади”.

Загалом же, галузі освіти в регіоні є чи пишатись, адже за рейтинговими показниками освіта Вінниччини утримує позиції в п’ятірці кращих у державі, а професійно-технічна освіта посідає третє місце в Україні. Маємо перше місце за кількістю відновлених дошкільних навчальних закладів та комп’ютеризації.


Переглядів: 3276
Поширень: 0