Нещодавно до правоохоронних органів звернулось керівництво одного з відомих товариств області, яке займається переробкою м’ясної продукції з заявою про те, що вони згідно наданого їм платіжного доручення про перерахування грошових коштів, відвантажили м’ясну продукцію на загальну суму понад 86 тисяч гривень. Пізніше з’ясувалось, що вказані кошти на рахунок даного підприємства так і не поступили. Згідно документів замовником продукції є приватне підприємство, яке зареєстроване в місті Львів.

В ході проведення відповідних оперативних заходів, вінницькими працівниками карного розшуку в місті Києві був затриманий 39-річний житель Львова, який отримав на вінницькому підприємстві м\'ясо свинини, яловичини та субпродукти, загальна вага яких складає близько 3 тонн.

Як з’ясувалось, платіжне доручення, згідно якого була відвантажена продукція - фальшиве.

Під час затримання у підозрюваного було вилучено різні печатки та бланки відомих фірм та підприємств, підробленні платіжні доручення, паспорти та інші документи. Всі ці документи були або раніше втрачені власниками, або вдало підробленні шахраєм.

Як повідомив начальник карного розшуку ГУМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько, затриманий раніше відбував покарання за схожі злочини, пов’язані з купівлею або продажем сільськогосподарських тварин.

Відносно зловмисника порушено кримінальну справу за ч. 3, ст. 190 ККУ «Шахрайство».

Уся продукція, якою заволодів підозрюваний шахрайським шляхом, була реалізована на ринках у Львові.

(На фото начальник карного розшуку ГУМВС України
у Вінницькій області Олександр Глянько
)


Переглядів: 3068
Поширень: 0