Сьогодні майже у всіх аптеках і магазинах міста можна побачити стенд, на якому зображена маленька заплакана дівчинка. Дивлячись на неї відразу стає зрозумілим, що дитина потребує захисту та допомоги. Саме для таких дітей засновники благодійного фонду «Бригантина» на стенді прикріпили прозорий ящичок, в який кожен бажаючий може кинути гроші і приєднатися до благодійного проекту. Зібрані гроші йдуть на поліпшення дозвілля дітей-сиріт, які проживають в школах-інтернатах Вінницької області, на разові матеріальні допомоги малозабезпеченим верствам населення. Вже не вперше ці ящики стають об\'єктом спокуси для неповнолітніх хуліганів.

Так, днями чотирьом хлопцям, які прогулювалися по торговому центру, на очі потрапила така благодійна скринька. Миттю їм спало на думку викрасти з неї гроші. Один з хлопчиків відволікав прибиральницю, яка знаходилася неподалік, двоє тримали відкритими двері виходу, а останній мав зірвати ящик зі стенда і вибігти з ним на вулицю. Але хлопцям не пощастило. Останньому не вистачило сил зірвати скриньку. Те, що відбувалось в магазині, помітив адміністратор. Він викликав охорону і співробітників міліції. Двох підлітків затримав охоронець і передав до рук правоохоронців. Ще двоє хлопців були затримані співробітниками міліції за кілька годин. Зі слів затриманих, гроші їм були потрібні на солодощі та чіпси.

За даним фактом порушено кримінальну справу по ч.2 ст.186 ККУ «Грабіж». Кілька років тому в місті відбувалися подібні злочини. Тоді 6 підлітків у віці від 13 до 16 років пограбували близько 12 благодійних скриньок. Всі вони затримані і за рішенням суду відбувають покарання.


Переглядів: 3065
Поширень: 0