Протягом 3-го кварталу 2010 року фахівці служби державного нагляду ДП “Вінницястандартметрологія” перевірили продукцію на 56 підприємствах області. Порушення стандартів, норм і правил виявлені у 42 випадках (75%). Зокрема, це невідповідність продукції за фізико-хімічними показниками, недотримання вимог з маркування, відсутність належного контролю якості та безпечності готової продукції.

Перевірено продукції на суму 12706,93 тис. грн. Вартість продукції, яка не відповідала вимогам нормативної документації становила 165,80 тис. грн. (1,3 %).

Згідно результатам перевірок, у 36 випадках на 24-х суб’єктах господарювання заборонена поставка (реалізація) партій продукції певного найменування, а у 42 випадках на 26-ти суб’єктах господарювання заборонена поставка (реалізація) всієї продукції певного найменування.

Також було видано 43 постанови 31-ому суб’єкту господарювання про накладення штрафів на загальну суму 158,40 тис. грн

Складено 29 протоколів про адміністративні правопорушення на посадових осіб, винних в порушенні вимог нормативних документів, загальна сума штрафів, накладених на них, складає — 17,10 тис. грн.

Крім того було проведено 17 перевірок з державного метрологічного нагляду, по яким виявлено порушення на 10 - ти суб’єктах господарювання. Внаслідок цього, було видано 9 приписів про заборону застосування не повірених ЗВТ та 10 приписів про усунення порушень.

За виявлені правопорушення було складено 15 протоколів на посадових осіб, винних в порушенні вимог нормативних документів з метрології та метрологічної діяльності, загальна сума штрафів, накладених на них, складає — 5,049 тис. грн.


Переглядів: 3011
Поширень: 0