20 жовтня у залі засідань міської ради відбулась чергова нарада першого заступника міського голови Івана Михайлюка з керівниками теплопостачальних організацій. Під час зібрання було проведено аналіз розрахунків населення та інших установ і організацій за газ, а також мова йшла про терміни ліквідації аварійних ситуацій на тепломережах.

Як повідомляють керівники теплопостачальних підприємств та організацій, опалювальний сезон у Вінниці проходить у сталому режимі, тиски на газово-розподільчих станціях достатні для подачі тепла та якісної роботи котелень.

З початку опалювального сезону траплялись поодинокі випадки поривів на внутрішньобудинкових мережах. Проте вони були ліквідовані у визначені нормативними документами терміни, тобто не більш ніж за три години.

Перший заступник міського голови Іван Михайлюк ще раз наголосив на тому, що реагування на аварійні ситуації, пов’язані із поривами труб, а також їх усунення мають проводитись у найкоротші терміни. «Менше поривів на тепломережах – менший ризик того, що доведеться відключати не один житловий будинок для усунення аварії, і, як наслідок, перезапуску котелень, що тягне за собою додаткові витрати енергоресурсів», - зазначив Іван Михайлюк.

Крім того, упродовж цьогорічного опалювального сезону у разі нових аварій, крім швидкого та якісного їх ремонту, теплопостачальники спільно із ЖЕКами повинні будуть чітко фіксувати кожен із поривів. Це необхідно для того, аби по завершенню опалювального сезону скласти графік капітального ремонту тепломереж у таких будинках.

Тим часом, борг за надані теплопостачальними організаціями послуги продовжує зростати. На сьогоднішній день заборгованість мешканців перед теплопостачальними організаціями становить майже 41 мільйон гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року вона зросла майже на три мільйони. В цілому ж, рівень проплат населення за спожитий газ становить лише 69%.


Переглядів: 3145
Поширень: 0