Останнім часом на території Жмеринського району почастішали випадки крадіжок кришок від каналізаційних люків. Протягом двох місяців працівники міліції патрулювали нічні вулиці міста, перевіряли пункти прийому металобрухту, але упіймати зловмисника їм так і не вдалося. Майже кожної ночі зникали по одній-дві кришки від люків. Це призвело до того, що почали з’являтись постраждалі. У відкриті люки потрапили два автомобілі, які побувавши у такій «пасці», потребують ремонту. Одночасно з цим до працівників міліції почали надходити заяви від місцевих жителів про те, що на старому цвинтарі, з могил їх рідних зникли металеві хрести. У тому, що ці злочини вчиняє одна й та сама людина, не було сумнівів. Розкрити цей злочин працівникам міліції допомогли пильні громадяни, які випадково уночі, проходили вздовж кладовища. Люди повідомили, що зловмисників було двоє, приїхали вони на автомобілі «Запорожець» білого кольору, з номерного знаку якого вони запам’ятали лише перші дві цифри. Також, за словами свідків, був складений фоторобот зловмисників. Отже, у оперативників почалась кропітка та виснажлива робота щодо встановлення власника автомобіля та осіб, які причетні до скоєння цих злочинів. Працівники міліції перевірили усю базу даних реєстрації автомобілів та вирахували з тридцяти саме той, на якому пересувались зловмисники.

25 жовтня, працівниками ДАІ даний автомобіль був зупинений. Ним керував 25-річний безробітний місцевий житель. Під час перевірки документів з’ясувалось, що у чоловіка немає ані посвідчення водія, ані документів на автомобіль. Отже, водієві нічого не залишилось, як їхати у райвідділ міліції. Коли працівники міліції повідомили чоловіку у чому він підозрюється, то йому нічого не залишилось, як розповісти правду.

Як з`ясувлось, затриманий, разом зі своїм батьком, у нічний час, викрадав кришки від каналізаційних люків та по 50 гривень здавав у пункт прийому металобрухту. Хрести з кладовищ зловмисники різали болгаркою та також здавали на металобрухт. Автомобіль, на якому чоловіки возили викрадене, належить знайомому батька. Чоловік віддав їм свій «Запорожець» три тижні тому на ремонт. Таким чином зловмисники викрали 16 люків та 8 надмогильних хрестів.

Як повідомив начальник карного розшуку Жмеринського райвідділу міліції Михайло Васильєв, батько з сином затримані. Стосовно них порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 185 КК України «Крадіжка» та ст. 297 КК України «Наруга над могилою». Стосовно людини, яка приймала крадене на металобрухт, також порушено кримінальну справу за ст. 198 КК України - придбання, отримання, зберігання чи збут майна, завідомо одержаного злочинним шляхом.


Переглядів: 3140
Поширень: 0