На початок жовтня на обліку у службі у справах дітей перебуває майже чотири сотні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Понад 260 дітей виховуються опікунами, у прийомних сім\'ях та дитячих будинках сімейного типу. Майже 150 дітей потребують на сьогоднішній день влаштування до сімейних форм виховання, з них 87 перебувають на первинному обліку з усиновлення. Для більшої зручності при усиновленні дітей, сформовано базу потенційних усиновителів, опікунів, прийомних батьків та батьків-вихователів.

Останніми роками приділяється особлива увага до того, аби діти, які позбавлені батьківської турботи, були влаштовані саме до рідної сім\'ї. Таким чином за два останніх роки біологічним батькам було повернуто 15 дітей (раніше перевага надавалась лише усиновленню). Упродовж дев\'яти місяців поточного року до рідної сім\'ї повернулось вісім дітей. За цей проміжок часу п\'ятеро дітлахів було усиновлено, майже 30 передано під опіку. Крім того, одна дитина влаштована до прийомної сім\'ї, двоє - до дитячих будинків сімейного типу.

Як повідомив начальник служби у справах дітей Вінницької міської ради Сергій Іщенко, кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування поступово зменшується. «На початку року таких дітей у Вінниці було 345, а вже на початок жовтня залишилось 305, - говорить Сергій Іщенко. - Це стало можливим завдяки наданню своєчасної допомоги сім\'ям з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, а також заходам, які стосуються влаштуванню дітей із недержавних та державних закладів в сім\'ї рідних батьків та усиновителів».

Також служба у справах дітей міської ради постійно контролює якість утриманням дітей у спеціалізованих закладах на території Вінниці. Також надається всебічна допомога у підготовці необхідних документів та встановленні психологічного контакту з дітьми громадянам та сім\'ям, які бажають усиновити або взяти на утримання і виховання дітей-сиріт.

У разі виявлення дитини, яка залишилась без піклування батьків, вживаються всі можливі заходи щодо тимчасового влаштування її у сім\'ю родичів або знайомих для того, аби не забирати її одразу до інтернату.


Переглядів: 3010
Поширень: 0