Власник однієї з автівок повідомив правоохоронцям, що його машину зіпсували невідомою рідиною. На місце виїхала оперативна бригада. Як розповів газеті „МІСТО" начальник Ленінського РВ ВМУ УМВС України у Вінницькій області Віктор Сидоренко, на місці слідча бригада правоохоронців з\'ясувала, що так само зіпсовано ще 22 автівки. Рідина, швидше за все, була кислотою, але точніше скажуть фахівці НДЕКЦ після дослідження.

- Швидше за все, зловмисник ішов з пластиковою чи скляною пляшкою і обливав машини цією рідиною, - зазначив Віктор Миколайович. - Із одного кута будинку до іншого. Стався злочин до 01.30. Оскільки машина, яка під\'їхала в 01.30 і стала в той самий ряд, залишилася неушкодженою.
Свідків злочину немає. Порушена кримінальна справа за ст. 194, ч.1 Кримінального Кодексу України за фактом умисного пошкодження майна. Наразі в міліцію звернулося тільки 11 з 23 власників пошкоджених автомобілів. Інші, сподіваються у Ленінському райвідділі, донесуть свої заяви вже днями.

Середня сума збитків, яку називають власники, коливається від 3 до 5 тисяч гривень. Утім, один власник зовсім новенької „Тойоти Камрі" зазначив, що хоче отримати 20 тисяч за заподіяні збитки. Це наразі найбільша з названих громадянами сума. Остаточно ціну збитків мають визначити фахівці-експерти.

Правоохоронці вже мають кілька версій. Зокрема, серед них є і така: один з жителів будинку, незадоволений, що у нічний час його подвір\'я перетворюється на парковку, вирішив таким чином помститися власникам авто.

- Це тільки одна з можливих версій, - зазначив начальник Ленінського РВ ВМУ УМВС. - Інші я б не хотів розголошувати. Ведеться слідство. Насправді жителі цього будинку до нас не зверталися із скаргами на припарковані авто чи сигналізацію, яка спрацьовує вночі. Втім, подібні заяви ми інколи отримуємо. Не часто, але вінничани скаржаться.

Проблема парковок у Вінниці наразі залишається однією з топових проблем міста. Прилаштувати свої автівки на ніч не може багато городян. Так і в цьому випадку, парковка з охороною біля будинку замала для того, щоб вмістити всі машини. Власники залишають їх під вікнами будинку. Але це не захистило авто від зловмисника та походження невідомою рідиною. Вахтери, які чергують в під\'їзді будинку, нічого підозрілого не помітили.

Подібного масового псування машин у Вінниці раніше не було.


Переглядів: 3343
Поширень: 0