Найбільш уразливі є Томашпільський та Тульчинський райони. Благополучна ситуація в Іллінецькому, Чернівецькому, Оратівському районах.

Як передає кореспондент УКРІНФОРМу, за словами заввідділенням онкогематології Вінницької дитячої обласної лікарні Валентини Фурман, в регіоні щороку змінюється структура онкологічних захворювань. "Якщо раніше на першому місці були гострі лейкемії (до 33%), то тепер на першому місці - пухлини центральної нервової системи. Тут слід врахувати мультифакторний вплив: генетичні, природні чинники, харчування. Найбільший показник захворюваності у місті Вінниця - до 20% випадків", - зазначила Валентина Фурман.

Вона наголосила, що у рамках програми "Дитяча онкологія" в область централізовано постачають необхідні медикаменти. " В останні роки державне фінансування погіршало. Окрім того, не завжди вчасно проходять тендери. Відтак, додаткові кошти надходять за рахунок місцевого бюджету, благодійних фондів і ми закуповуємо необхідні дітям препарати", - заначила В.Фурман.

ДОВІДКА. На кінець 2009 року на обліку в онкологічному відділенні Вінницької обласної дитячої лікарні перебувало 159 дітей до 14 років. Показником ефективності медичної допомоги онкологічним хворим є показник 5-річного виживання. Цей бар"єр подолало 68 маленьких вінничан. У 2007 році в області зареєстровано 31 випадок онкозахворювань у дітей, у 2008 році - 44 випадки, у 2009 році - 43 випадки.


Переглядів: 2767
Поширень: 0