У XX столітті Україна зазнала багато потрясінь. Голодомор - це трагедія, що забрала життя мільйонів наших співвітчизників. Кількість прямих та непрямих його жертв точно встановити досить важко навіть сьогодні. Між істориками тривають дискусії, скільки саме людей загинуло, але так чи інакше йдеться про мільйони безвинних жертв «5 пшеничних колосків».

Жертв тієї трагедії відповідно до указу Президента України вшановують 27 листопада, ще з 1998 року.

Питання організації та проведення заходів до Дня жертв голодоморів на Вінниччині обговорили під час засідання організаційного комітету.
Заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова окреслила першочергові завдання з організації проведення скорботних заходів.

«Цей день – це повернення до потреб пам’яті, до свого минулого, але насамперед – до милосердя, до християнського виміру відчуття людини. Це має бути щоденною пам’яттю – так, як кожна людина має потребу час від часу іти на могилу своїх рідних, згадати їх» - підкреслила Любов Спірідонова.

В учбових закладах Вінниччини відбудуться уроки пам’яті, де дітям розкажуть про трагічні сторінки історії. В музеях відкриють тематичні виставки, а у кінотеатрі «Родина» буде показано кінофільм «Голод 33 року».

Сам мітинг-реквієм відбудеться в м. Вінниця 26 листопада о 16 годині біля пам’ятника жертвам голодоморів (поблизу «Книжки»).


Переглядів: 2851
Поширень: 0