24 листопада відбулося розширене засідання колегії КРУ у Вінницькій області, на якому були підбиті підсумки роботи за 10 місяців поточного року. Розпочалося воно виступом начальника Управління Олени Вахновської, котра поінформувала про стан контрольно-ревізійної роботи.

Так, протягом січня – жовтня 2010 року працівниками було проведено 509 контрольних заходів, під час яких перевірено 475 підприємств, установ, організацій. За результатами ревізій виявлено фінансових порушень і недоліків загальною сумою понад 436 млн. грн., 762 особи притягнуті до адміністративної відповідальності, 90 – до матеріальної, 3 – звільнені із займаних посад. Правоохоронними органами за переданими матеріалами порушено 60 кримінальних справ, з них – 32 за ревізіями, проведеними з власної ініціативи, та складено 6 протоколів щодо притягнення винних осіб до відповідальності за корупційні діяння.

Водночас, Олена Василівна проаналізувала найсуттєвіші недоліки роботи ревізорського складу й дала заступникам начальника Управління, начальникам галузевих відділів апарату Управління та контрольно-ревізійних відділів у районах і містах конкретні доручення по їх усуненню, визначивши термін виконання.

Стан організації, проведення та документування результатів ревізій фінансово-господарської діяльності дочірнього підприємства «Вінницький облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та його структурних підрозділів проаналізував у своїй доповіді заступник начальника Управління Віталій Безрученко.

Про результати ревізій використання коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам для надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання та водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот йшла мова у виступі Першого заступника начальника Управління Віталія Саука.
Начальник відділу інспектування органів державної влади Олександр Семенюк поінформував присутніх про результати контрольних заходів, проведених в установах, підпорядкованих Міністерству оборони України, військових формуваннях Збройних Сил України.

Головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції Ігор Петровський проаналізував у своєму виступі стан та шляхи подальшого удосконалення роботи із недопущення працівниками Управління корупційних діянь.

Завершилася колегія прийняттям Постанови, положення якої спрямовані на усунення недоліків та поліпшення контрольно-ревізійної роботи Управління, а також визначення рівня відповідальності керівників структурних підрозділів апарату та контрольно-ревізійних відділів у районах і містах за неналежне виконання посадових обов’язків.


Переглядів: 3453
Поширень: 0