Цьогоріч було придбано додаткову техніку для прибирання тротуарів та доріг, на території КП «Вінницьке шляхове управління» збудовано ангар для зберігання протиожеледних матеріалів, які завчасно було закуплено у необхідних обсягах.

Осінньо-зимовий період завжди відповідальний час для комунальних служб міста, який в повній мірі випробовує їх на професіоналізм, відповідальність та готовність працювати цілодобово й без вихідних. Минулорічна зима, яка була щедра на снігопади та люті морози, показала, наскільки непередбачуваними можуть бути погодні умови, а комунальні служби довели, що можуть впоратись із наслідками негоди. Втім, цьогоріч підготовка до зими була не менш ретельною і завчасною.

Для того, аби оперативно ліквідовувати на автошляхах наслідки снігопадів та для боротьби із ожеледицею, КП «Вінницьке шляхове управління» вже заготовило 2 650 тон солі. У приватний сектор міста, на спуски та підйоми, для використання у громадських потребах завезено 215 тон пісково-соляної суміші.

Цьогоріч комунальні підприємства міста «озброїлись» і новою прибиральною технікою. ЖЕКи зможуть користуватись 5 одиницями міні-техніки типу «ФОТОН» для очистки тротуарів та прибудинкових територій. Ще 5 таких міні-тракторів будуть використовуватись для комплексного прибирання доріг міста. Серед нової техніки, яка працюватиме на автошляхах обласного центру, і 2 трактори МТЗ-80. Ще однією «обновкою» в технічному парку КП «Шляхове управління» став спеціально обладнаний автомобіль для ремонту швів, тріщин та ям протягом осінньо-зимового періоду. Всього за останні п’ять років придбано близько півсотні одиниць нової сучасної техніки для утримання в чистоті міських доріг, прибудинкових територій, зелених зон тощо. В зимовий період для ліквідації наслідків снігопадів та ожеледиці на автошляхах обласного центру щодня працює більше 30 одиниць техніки.

Теплопостачальні організації цьогоріч завчасно розпочали опалювальний сезон. На сьогоднішній день усі котельні міста працюють відповідно до температурного графіку. Окрім цього, до роботи в умовах низьких температурних показників готова спецтехніка для усунення аварійних ситуацій та є у наявності аварійний запас матеріалів.

«На сьогоднішній день осінньо-зимовий період проходить стабільно, - розповідає начальник головного управління житлово-комунального господарства Василь Броварник. – Усі служби досить відповідально підготувались до зими. Нам залишилось додатково перевірити стан приймачів зливової каналізації на магістральних вулицях, аби уникнути проблем із стоком талої чи дощової води».


Переглядів: 3187
Поширень: 0