14 грудня відбулося засідання надзвичайної протиепідемічної комісії, обумовлене посиленням заходів щодо профілактики грипу та інших гострих респіраторних вірусних інфекцій.

На 49-му тижні поточного року, в порівнянні з попереднім 48 тижнем, захворюваність на ГРВІ та грипом зросла на 39% і склала 97,3 випадків на 10 тисяч населення. Її рівень в цілому на 41% перевищив епідемічний поріг. Що стосується ситуації в м. Вінниці, то рівень захворюваності склав 151 випадок на 10 тисяч населення і на 18% перевищив епідемічний поріг. Також перевищення порогового рівня спостерігається в м. Ладижин та 17-ти районах області.

За інформацією заступника головного державного санітарного лікаря області Степана Томіна впродовж 49 тижня за медичною допомогою з приводу захворювань до лікарень звернулось 15828 осіб. Серед захворілих 70% становлять діти віком до 18 років. Впродовж тижня госпіталізовано 463 людини, в тому числі 425 дітей. Летальних випадків не зареєстровано. Активно проводиться імунізація груп ризику, але, нажаль, є ряд територій на яких процес імунізації значно знижений, а саме в Крижопільському, Літинському, Липовецькому та Піщанському районах. У зв‘язку з підвищеною захворюваністю серед дітей організованих колективів тимчасово припинено навчання в 84 навчальних шкільних та позашкільних закладах, в тому числі у м. Вінниці в усіх 42 середніх загальноосвітніх закладах. У вірусологічній лабораторії обласної санепідстанції методом люмінесцентної мікроскопії досліджено матеріали від 207 осіб, з яких в більшості випадків діагностувався вірус грипу типу В.

За словами начальника управління охорони здоров‘я та курортів облдержадміністрації Лідії Діденко всі лікарні області в повному обсязі забезпечені медичними препаратами. Підготовлено та переоснащено 2285 ліжок для прийому хворих людей, відпрацьована чітка робота пунктів швидкої допомоги тощо.

Рішенням комісії заборонено проведення масових заходів із залученням великої кількості населення. Вживатимуться відповідні заходи щодо створення в лікувально-профілактичних закладах резервного запасу антивірусних, жарознижуючих і антибактеріальних препаратів, дезінфікуючих засобів та захисних медичних масок, запровадження посиленого протиепідемічного режиму та дотримання працівниками, які обслуговують населення, масочного режиму, особливо працівниками торгівлі, громадського харчування, транспорту.


Переглядів: 3240
Поширень: 0