У Вінницькій області, як і у всій країні, є діти та молоді особи, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують захисту і допомоги. Але лише у нашій області 12 років тому обласна державна адміністрація та обласна Рада депутатів стала ініціатором виплати іменних стипендій з метою забезпечення соціального захисту дітей та молоді з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування. Тоді у 1998 році перші виплати в розмірі 40 гривень отримали 44 студенти. Уже починаючи з 2005 року розмір стипендії збільшено до 100 гривень. З 2007 року таку матеріальну допомогу отримують всі студенти вище зазначеної категорії, які проходять навчання у вищих навчальних закладах І – ІV рівнів акредитації всієї області, і не тільки такі, що навчаються за державним замовленням, а і за контрактом.

На даний час в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на обліку перебуває 589 студентів, з них - 395 у самій Вінниці, решта - в районах області. У 2010 році сума коштів на виплату матеріальної допомоги, виділених на цю програму з обласного бюджету склала 465 тисяч гривень. Гроші невеликі, і все ж це додаткова матеріальна допомога та заохочення до сумлінного навчання, відповідальної поведінки. До того ж завдяки цим виплатам центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюють соціальний патронаж студентів та тісно співпрацюють з навчальними закладами з метою підготовки молоді зазначеної категорії до самостійного життя, формування відповідальної поведінки.

В 2005 році, до Дня Святого Миколая, керівники області започаткували зустрічі зі стипендіатами. Під час цих зустрічей студенти мають можливість не тільки поспілкуватись між собою, одержати святкові подарунки, змістовно провести дозвілля, а і отримати відповіді на нагальні питання з вуст можновладців.

Цього року місцем такого побачення було обрано міський палац мистецтв "Зоря". Почесними гостями стали голова обласної ради депутатів Татусяк Сергій Пилипович та заступник голови облдержадміністрації Спірідонова Любов Михайлівна. На додаток до гарних слів та поздоровлень керівні селебрітіс також запросили на сцену та відмітили цінними подарунками кращих з найкращих. Для них та для всіх присутніх у переповненій залі працювали артисти "Зорі": вокальне тріо "Каштановий дощ", танцювальні ансамблі "Квіти Поділля" та "Степ компанія", команда КВН "Збірна торгового".


 


Переглядів: 2839
Поширень: 0