Український гідрометеорологічний центр прогнозує зниження в Україні на Водохреща (19-24 січня) температури в низці областей до мінус 20 градусів, повідомив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда на прес-конференції у Києві в середу.

«На Водохреща ми очікуємо зниження температури у північних та центральних областях до мінус 10-15 градусів, на північному сході — до 20 градусів морозу, на заході та півдні температура буде вищою на п\\\'ять-шість градусів», — сказав він.

У той же час, він відзначив, що похолодання буде короткочасним, і вже з 24 січня в Україні слід очікувати поступового підвищення температури.

У цілому, за словами експерта, до кінця зими в Україні буде спостерігатися мінлива погода, що характеризується досить низькими і високими для цього періоду температурними режимами.

За його словами, лютий може бути дещо прохолоднішим, аніж січень, але загальна температура в наступному місяці буде дещо вищою за норму.

Окрім того, Укргідрометцентр прогнозує невелику кількість опадів до кінця зими, однак очікує з 15-16 січня на поступове відновлення сніжного покриву, який практично розтанув у результаті теплої погоди в першій половині січня.


Переглядів: 3661
Поширень: 0