Днями деякі перевізники підняли ціни на міжміські автобусні перевезення. Виною всьому, за їх словами, подорожчання палива.

- Конкретно по кожному рейсу я сказати не можу, але всі перевізники підняли вартість проїзду в середньому на 10-20 відсотків. І така ситуація не тільки в столиці, а по всій країні, - розповів Віталій Мішчаненко, заступник директора київського автовокзалу. - А як ви хотіли? Паливо подорожчало, податки ростуть, ціни на все піднімаються, от і їздити стало невигідно. У нас же зараз всі перевізники приватні, державних парків немає, от і встановлюють ціну самі.

За словами Віталія Михайловича, сьогодні вартість 1 км для одного пасажира піднялася з 16 до 18 копійок, а у деяких фірм - до 20 копійок. Все залежить від комфортабельності автобуса і витрати палива.

Подорожчання квитків провели і в таких популярних компаніях як "Автолюкс", "Гюнсел", "Шериф Тур" та інші.

Через малий пасажиропоток автоперевезення мають намір закривати деякі маршрути.

Самі пасажири відмовлятися від автобусних подорожей поки не збираються, хоча подорожчання їх, звісно, засмутило.
Але якщо ціни будуть рости далі, то подорожувати на автобусі в Україні стане розкішшю.

Так само, із-за нестабільної ситуації на ринку автоперевезень, компанії не поспішають оновлювати рухомий склад до Євро-2012. Адже може виявитися, що після чемпіонату, возити в нових комфортабельних автобусах буде нікого.


Переглядів: 4216
Поширень: 0