Минулого року у Вінниці збереглась тенденція щодо зменшення кількості поривів на тепломережах. Порівняно із 2009 роком їх поменшало на 13 відсотків. Такій позитивній тенденції сприяло проведення значного обсягу робіт по реконструкції та заміні старих труб на теплотрасах на нові, попередньоізольовані, що дозволило зекономити втрати від транспортування теплової енергії на шляху від котелень до помешкань городян.

У 2010 році було здійснено ряд заходів, які допомогли тепловикам зменшити собівартість виробництва теплової енергії, а городянам міста - отримувати якісні послуги. Торік продовжилась робота по виведенню з експлуатації малоефективних котелень та підключення їхніх споживачів до більш потужних. Зокрема, центральний тепловий пункт по вулиці Ватутіна, 52 реконструйовано у станцію змішування із додатковим під\'єднанням до неї двох котелень, які знаходяться на вулицях Москаленко, 4 та Баженова, 15. Крім того, було виведено з експлуатації котельню по вулиці Ленінградській, 36, а її споживачі були підключені до ТЕЦ-4. Роботи по зупинці тих котелень, які мають низький коефіцієнт корисної дії, триватимуть й надалі і з часом подачу тепла та гарячої води до помешкань вінничан будуть здійснювати потужні модернізовані котельні.

Торік також продовжились роботи по реконструкції ділянок тепломереж. Старі труби, які за час експлуатації встигли проіржавіти, було замінено на нові, попередньоізольовані. Так на вулиці Келецькій,105 та 111, було реконструйовано загалом 140 метрів погонних труб, проведено заміну понад 300 метрів теплотраси по вулиці Островського. В цілому за 2010 рік кількість замінених труб на попередньоізольовані склала 1,8 кілометри. «Завдяки проведеній роботі по реконструкції мереж теплопостачання, на сьогоднішній день кількість поривів та втрат теплової енергії поступово знижується, - говорить начальник управління енергетики, транспорту та зв\'язку Вінницької міської ради Юрій Іорданов. - Наприклад, кількість поривів на теплотрасах у порівнянні із 2009 роком, знизилась на 13%, а у порівнянні із 2007 - 26%».

Підсумовуючи нараду, міський голова Володимир Гройсман наголосив, що усі роботи, пов\'язані із заміною теплотрас, повинні виконуватись не лише оперативно, але і якісно. «На ліквідацію аварійної ситуації повинно витрачатися не більше трьох годин, - говорить Володимир Гройсман. - Розкопки слід проводити якісно та охайно, не залишаючи після себе ям та бруду. Слід навчитися берегти місто, в якому ми з вами живемо».


Переглядів: 3103
Поширень: 0