Серед учасників заходу – начальник контрольно-ревізійного управління ПФУ Шуляк А.П., заступники начальника головного управління, начальники управлінь та відділів ГУ, керівники структурних підрозділів.

За словами начальника головного управління Миколи Черненка, основним результатом роботи органів Пенсійного фонду України у Вінницькій області у 2010 році є забезпечення своєчасної і в повному обсязі виплати пенсій та збільшення власних надходжень до бюджету Фонду.

За попередній рік на Вінниччині з усіх джерел фінансування надійшло 6,3 млрд.грн., з них власні надходження – 2 млрд. 917 млн.грн., що складає 46% від загальної суми. Порівняно з попереднім роком власні доходи збільшилися на 20%. Крім того, за рахунок сплати додаткових ставок мобілізовано 37,3 млн. грн. (115 % до плану), що на 6,5 млн. грн. або на 21% більше, ніж у 2009 році.

З метою збільшення власних надходжень органами Пенсійного фонду області здійснюється жорсткий тиск на боржників з залученням всіх органів місцевої виконавчої влади.

Станом на 1 січня 2011 року в області перебуває на обліку 504740 пенсіонерів та 20,5 тисяч пенсіонерів силових структур.

Видатки на виплату пенсій за 2010 рік склали 6 млрд. 249 млн.грн.

За останні роки змінилася кількість пенсіонерів, які одержують пенсії через вкладні рахунки банків. Якщо у 2002 році через банківські установи отримували пенсії 5,5% громадян від загальної кількості, то на даний час - 31,4 % отримувачів пенсій через банківські установи.

Алла Шуляк (начальник КРУ ПФУ), підсумовуючи у своєму виступі рік, що минув, зазначила: 2,4% коштів до державного бюджету надходить від платників Вінницької області. Натомість, у 2010 році Вінниччина увійшла до складу регіонів, де значно зросла кількість працюючого населення, що отримує мінімальну заробітну плату.

Пріоритетними завданнями для головного управління ПФУ у Вінницькій області на 2011 рік, за словами Миколи Черненка, є посилення робота з боржниками, інформування населення щодо системи пенсійного реформування, підготовка до планової ревізії головного управління, зменшення кількості судових позовів від пенсіонерів військовослужбовців, силових структур, чорнобильців, «дітей війни» тощо, реалізація державної політики у сфері пенсійного забезпечення громадян.


Переглядів: 4411
Поширень: 0