У них зможуть займатись школярі початкових класів, які виховуються у малозабезпечених та багатодітних сім’ях. У міському бюджеті на утримання таких груп передбачено 315 тисяч гривень.

Групи подовженого дня свого часу були звичним явищем у загальноосвітніх школах всієї України. Щоправда, свої корективи у 2009 році внесла фінансово-економічна криза і робота таких груп була призупинена.

В новому навчальному році у загальноосвітніх закладах Вінниці знову з’явиться «продльонка». По одній групі подовженого дня діятиме у кожній школі. Діти у бюджетних групах будуть займатись безкоштовно. Здебільшого це будуть школярі з багатодітних та малозабезпечених родин.

На сьогоднішній день у всіх загальноосвітніх закладах міста працюють групи подовженого дня, які утримуються за рахунок внесків самих батьків. Для того, аби мати право на таку діяльність, школи отримують відповідні ліцензії, а всі кошти, які надходять від організації навчання у позаурочний час, підлягають бухгалтерському обліку і спрямовуються на оплату праці вчителів, які працюють після уроків.

«У зв’язку із тим, що у нас є гостра потреба у безкоштовних групах подовженого дня, було прийнято рішення відкрити у кожній школі по одній так званій соціальній групі подовженого дня, - розповідає начальник управління освіти міської ради Володимир Буняк. – Таким чином у школах Вінниці будуть створені умови для того, аби задовольнити потреби усіх верств населення в організації навчання для дітей у позаурочний час».
 


Переглядів: 3100
Поширень: 0