8 лютого о 23.20 на номер «102» чергової частини Замостянського райвідділу міліції міста Вінниці надійшло повідомлення про те, що по проспекту Коцюбинського біля торгового центру «Петроцентр» лунають постріли.

За словами начальника Замостянського райвідділу міліції Сергія Сокиряна, на вулиці міста стріляв 47-річний вінничанин. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік здійснив чотири постріли по таксисту та працівникам Державної служби охорони з пристрою для відстрілу гумових куль.

За попередніми даними, того вечора біля торгового центру «Петроцентр», 20-річний водій автомобіля «Черрі Амулет», який працює таксистом, приїхав на виклик. Коли пасажири сідали у автомобіль, до водія підійшов незнайомий чоловік та з невідомих причин почав бити ногами машину. Опустивши віконце автівки, для з’ясування причин такої агресивної поведінки чоловіка, таксист одразу отримав удар в обличчя. Після чого нападник розвернувся і пішов до водійського сидіння автомобіля «Джип Черокі», який знаходився поруч. В цей час водій таксі зробив загальний виклик і за мить на місце пригоди почали з’їжджатись інші таксисти та працівники Державної служби охорони, які здійснюють охорону вінницьких водіїв-перевізників. Коли працівники міліції намагались з’ясувати обставини конфлікту, водій автомобіля «Джип Черокі» почав стріляти. На щастя, від чотирьох пострілів ніхто з людей не постраждав. За лічені хвилини нападник був затриманий та доставлений до Замостянського райвідділу міліції. Ним виявився 47-річний приватний підприємець, який в стані алкогольного сп’яніння повертався додому на власному автомобілі. Що спонукало чоловіка вчинити такі дії, з’ясує слідство.

Зброя, з якої стріляв чоловік, є зареєстрованою, адже затриманий є членом громадського формування, основним завданням якого є охорона громадсько­го порядку. У порушника вилучили зброю та документи на неї. Усі матеріали направлені в прокуратуру Замостянського району для вирішення питання про притягнення підозрюваного до кримінальної відповідальності.

Затриманий працівниками міліції притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 130 Адміністративного кодексу України «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп\'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» та ч. 1 ст. 195-3 Адміністративного кодексу України «Порушення правил застосування спеціальних засобів самооборони».


Переглядів: 4602
Поширень: 0