Другого січня близько 2-ї години ночі з проспекту Космонавтів каретою швидкої допомоги до вінницької міської лікарні N2 було доставлено головного редактора однієї з вінницьких обласних газет. Медики діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму. Чоловік перебував на корпоративній вечірці, звідки поїхав на таксі. Вийшов неподалік будинку, де проживав, звідти його невдовзі забрала швидка з важкою травмою.

3 січня слідчим відділом Ленінського РВ м. Вінниці було порушено кримінальну справу за ознаками ч. 1 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження). Міліція провела широкомасштабне розслідування з метою встановлення обставин та причин отримання потерпілим тілесних ушкоджень. Розглядалися різноманітні версії – від пограбування до його професійної діяльності, не виключалося, що чоловік міг отримати травму голови і від падіння, адже перебував у стані алкогольного сп’яніння. Версія щодо професійної діяльності невдовзі відпала, адже видання, яке очолював потерпілий, носило переважно рекламний характер та не відзначалося гострими критичними публікація. Керував оперативно-розшуковими заходами начальник обласного управління карного розшуку Олександр Глянько. Розшуковці провели величезну роботу, знайшли та опитали усіх можливих свідків інциденту, таксистів, перевірили усі розважальні заклади в тому районі. Їм вдалося вийти на чоловіка, який бачив , як розгорталися події тієї ночі з балкона своєї квартири.

Професійні дії правоохоронців невдовзі увінчались успіхом – вони встановили особу та затримали 23-річного підозрюваного, родом з Муровано-Куриловецького району, який у Вінниці перебував на тимчасових заробітках. За даними попереднього розслідування, хлопець разом з своєю дівчиною розважалися в ресторані на проспекті «Космонавтів», потім вийшли до найближчого магазинчика купити цигарок і дорогою зустрілися з потерпілим. Він запропонував їм разом продовжити святкування, вони відмовились. Між чоловіками виник на цьому грунті конфлікт. Підозрюваний наніс потерпілому удар в обличчя, після чого той впав і вдарився головою. Налякавшись, парочка намагалася надати потерпілому допомогу, викликали швидку, а самі повернулись в ресторан, не сподіваючись на такі наслідки. Наразі проводиться ряд експертиз та слідчих дій, які розставлять всі крапки над «і» в цій історії. Підозрюваний затриманий в порядку ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України.

43-річний потерпілий досі перебуває у реанімаційному відділенні, його стан медики характеризують як стабільно важкий.


Переглядів: 3113
Поширень: 0