Обґрунтована ціна кілограма гречки становить не більше 13,99 гривень, визначили економісти. Дотримання встановленої ціни відслідковує Антимонопольний комітет України, однак далеко не всі реалізатори готові дотримуватися правил торгівлі, коли на хвилі «гречаного» ажіотажу є нагода заробити чималі прибутки.

Всього за п’ять днів – з 10 по 14 лютого – співробітниками податкової міліції виявлено 11 торговельних об’єктів, що здійснюють роздрібну реалізацію продуктів харчування, де гречка продавалася дорожче зазначеної планки. Так, співробітниками податкової служби встановлено, що зі складу одного з ринків м. Вінниці гречку продавали по 18,5 гривень за кілограм, що перевищує рекомендовану Антимонопольним комітетом вартість. Будь-яких документів, що підтверджували б походження та якість товару, у власника не було. Відтак готова до продажу крупа – більше 2,5 тонн на суму понад 47 тисяч гривень вилучена.

В ході оперативних відпрацювань співробітники податкової міліції проводять профілактичні заходи по недопущенню зростання ціни на гречку на тих об’єктах торгівлі, де згаданий товар тимчасово відсутній, або ж розпродуються старі запаси товару.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 2861
Поширень: 0