«Контролюючі органи мають визначити перелік «білих підприємств», які працюють вже довгий час стабільно, сплачують податки в повному обсязі, наповнюють бюджет, створюють робочі місця, виплачують належну заробітну плату. До них слід ставитися як до партнерів, максимально сприяти їх діяльності, а не займатися втручанням в роботу», - сказав керівник області на нараді, присвяченій питанням розвитку промисловості. А також порадив фіскальним структурам зосередити пильнішу увагу на пошуках реальних тіньових схем.

«Там, де платять нормальні податки, - там немає чого робити контролюючим органам», - переконаний голова облдержадміністрації. Відтак взаємини легального бізнесу і перевіряльників мають будуватися на довірі та розумінні, вважає він. Разом з тим, виявляти «мінімізаторів» - прямий обов’язок контролюючих структур. «Шукати схеми там, де створюється «тіньова економіка», яка не працює на бюджет», - таке завдання озвучив Микола Джига керівникам фіскальних органів на нараді з промисловцями. Адже за минулий рік сума штрафів за ухиляння від сплати податків зросла в рази і склала 41,8 млн. грн..

Між тим, на неправомірні діяння чиновників, підкреслив голова облдержадміністрації, влада жорстко реагуватиме. «Ми будемо присікати такі «економічні диверсії» на виробництвах, які заважають ритмічній роботі підприємств і розвитку промисловості регіону», - наголосив він.


Переглядів: 2807
Поширень: 0