28-річний пройдисвіт не мав відповідної освіти, натомість за плечима у нього були кримінальні університети. Тричі раніше судимий вінничанин юридичну практику отримав, написавши не одну сторінку власної кримінальної біографії. В 2001 році молодика засудили за пограбування на 3 роки і 6 місяців з відстрочкою виконання вироку.

В 2003 році він знову опинився на лаві підсудних за хуліганські дії, а через три роки – отримав строк за погрозу вбивством.

Вочевидь кримінальне минуле далося взнаки і екс-зек захотів спробувати себе в іншому амплуа – в ролі адвоката. Вішати локшину на вуха довірливих клієнтів з допомогою завчених висловів , почутих в детективних серіалах, було не важко. Принаймні, йому щастило на людей, далеких від юриспруденції, які охоче вірили, що справу можна легко вирішити, тільки заплативши певну суму.

Коли на прийом приходив клієнт пройдисвіт настільки вміло переконував у своїй професійній майстерності і позитивній перспективі вирішення справи в суді, що в людини не залишалось жодних сумнівів. Без вагань обдурені люди підписували договори про надання їм адвокатських послуг. Документ скріплювався підробленою печаткою «Асоціація адвокатів України. Вінниця», в якому оговорювалася в тому числі і оплата за надання юридичної допомоги.

Однак, наступний візит до адвоката дещо засмучував, бо тут «правник» з усією відповідальністю, посилаючись на свій досвід в таких справах зазначав, що є чимало труднощів в позитивному їх вирішення. Однак кругленька сума, яка перевищувала зазначену в договорі, знімала всі проблеми. Обдуреним людям, котрі потрапили на гачок шахрая, нічого не залишалось, як доплатити. Не шукати ж на півдорозі іншого адвоката.

Видурені суми самозванець справно «відробляв» - готував адвокатські запити у різноманітні інстанції, ходив на судові засідання. Останнім часом він настільки увійшов в роль, що перегравав в суді, влаштовуючи показові виступи, які, м’яко кажучи, були далеко не з тієї опери і вражали своєю безграмотністю і юридичними ляпсусами. Легенди про дивного адвоката дійшли до вінницької міліції, яка вирішила перевірити його легітимність.

В результаті, «адвоката» затримали у своїй конторі, у нього вилучили підроблені адвокатські ордери, печатку, документацію та комп’ютерну техніку, з допомогою якої вона готувалася.

За словами Віктора Сидоренка, на сьогодні вставлено 7 осіб, які отримали шахрайську юридичну допомогу. Люди заплатили різні суми – від 300 грн до 40 тисяч за послуги. Тож міліція звертається до усіх можливих потерпілих шахрая , які заплатили кошти псевдоадвокату, повідомити про такі факти до Ленінського районного відділу міліції м. Вінниці або за телефоном 102.


Переглядів: 11283
Поширень: 0