Державтоінспекція Вінниччини проводить цілий ряд заходів, направлених на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Це і єдині уроки безпеки у навчальних закладах, конкурси ЮІР, різноманітні зустрічі, естафети, відвідування влітку дитячих таборів відпочинку, тощо. Та є навчальні заклади, які не можуть залишити байдужими жодного громадянина. Це дитячі будинки та школи - інтернати.

Управління ДАІ у Вінницькій області офіційно, згідно розпорядження УМВС, шефствує над Іванівською школою - інтернатом (для дітей з вадами розумового розвитку), Брацлавською і Соколівською школами – інтернатами. За ними закріплені керівники управлінь та галузевих служб. Проте, інспектори ДАІ завжди є кращими друзями і в інших соціальних дитячих соціальних закладах, якими, традиційно, опікуються багато років поспіль. Це : Прибузька школа – інтернат, Піщанська (спецшкола для дітей з вадами слуху) та виховні заклади для дітей - сиріт м. Вінниці: «Гніздечко», «Малятко» і тимчасовий притулок для неповнолітніх «Добро».

Цим дітям, як нікому, потрібна увага та любов, якої вони не знайшли у сім’ях. А профілактичні зустрічі із правоохоронцями не лише цікаві дітлахам, а й направлені на те, щоб уберегти їх від скоєння злочинів та попередити автопригоди. Адже про правила дорожнього руху їм ніхто ніколи не розповідав.

«Тільки здається , що навчити дітей правильно поводитися на вулиці нескладно, - говорить головний профілактик області Володимир Мотичко, - простих пояснень не завжди виявляється достатньо. От і доводиться інспекторам відділу профілактичної роботи Державтоінспекції шукати нетрадиційні методи, впроваджуючи тонкощі педагогічної науки».

Окрім цього, цим дитячим закладам шефи надають постійну, різнопланову допомогу: харчовими продуктами, шкільним приладдям, одягом, аудіо- та відео- побутовою технікою. Будь-які поїздки та екскурсії забезпечуються транспортом, допомагають із ремонтом, з оздоровленням дітей та багато іншого. Не стоять осторонь керівники управління і під час проведення найбільш улюблених малечею свят: дня Святого Миколая, Нового року, випускних урочистостей, Днів захисту дітей, знань та вчителя. У ці дні діти обов’язково отримують подарунки.

Основною метою цих турбот та зустрічей є бажання зробити так, щоб діти відчули себе потрібними, дати їм часточку батьківського тепла та уберегти від скоєння правопорушень.


Переглядів: 5458
Поширень: 0