- На жаль, до цього часу у нас ще немає нормативно-правового документу, у якому б чітко зазначалося, що далі робити із такою продукцією - куди її дівати, - розповідає головний лікар Вінницької обласної СЕС Валентина Зайцева. – Тож навіть, коли ми і виявляємо у харчах ГМО, ми не можемо зняти їх із продажу чи вилучити – у нас немає на це правового підґрунтя.

За словами головного санітарного лікаря області, з початку року зроблено близько 80 досліджень. Генно-модифіковані організми знаходили і у картоплі, і у ковбасі, і навіть у круп’яних виробах.

А поки санепідемслужба чекає на нормативно-правовий документ, вінничанам доводиться їсти «ГМОшну» їжу, навіть не підозрюючи цього.


Переглядів: 3003
Поширень: 0