Ця операція проходила в рамках міждержавної операції спільно з правоохоронними органами Росії, Білорусії,Казахстану та країн СНД.

Як розповів начальник Управління карного розшуку УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько, серед затриманих осіб є підозрювані у скоєні вбивств, розбоїв, пограбувань, а також квартирних крадіжок.

44 особи, з числа затриманих, розшукувались по кримінальних справах порушених в минулих роках. На території нашої області правоохоронці затримали п’ятьох іноземців, які переховувались від правосуддя сусідніх держав. З них троє російських громадян,один з Казахстану і один з Вірменії.

В свою чергу вінницьким оперативникам допомогли російські правоохоронці, які протягом операції виявили та затримали трьох наших співвітчизників . У Москві затримали 31 – річну вінничанку, яка з листопада 2009 року перебувала у міждержавному розшуку. У 2008 році жінка взяла в одному з вінницьких банків кредит на суму 1 мільйон гривень і безслідно зникла. Кредит був виданий під заставу власного будинку. Проти 31–річної жінки було порушено кримінальну справу за ч.4. ст.190 Кримінального кодексу (Шахрайство вчинене в особливо великих розмірах). У будинку, що згодом забрав банк, залишились проживати її мати та малолітня донька. Як з’ясувалось жінка увесь час переховувалась у Москві разом зі своїм чоловіком. Сьогодні вона затримана і перебуває у слідчому ізоляторі. Наразі в обласному Управлінні міліції готують запит про видачу зловмисниці правоохоронним органам України в порядку екстрадиції.

З початку року працівниками міліції було виявлено та затримано 70 осіб, які намагались уникнути покарання за скоєння злочину.


Переглядів: 2630
Поширень: 0