Закупивши партію металобрухту на суму понад 8 млн. грн., вінницька фірма отримала натомість кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

З’ясувати сумнівність проведеної операції допомогли проведені податкові перевірки за адресами фірми-продавця та отримувача. Виїздом за місцем реєстрації встановлено, що одеські підприємства, які реалізували вінничанам чималу партію металобрухту, насправді не мали жодних умов для заняття подібними видами діяльності. Так, на території підприємств відсутні працівники і транспортні засоби, якими, за документами здійснювалася доставка товару до Вінниці. Дані обставини в числі інших дали оперативним співробітникам податкової міліції підстави вважати проведену операцію купівлі-продажу металобрухту безтоварною, тобто такою, що проводилася лише на папері. Натомість вінницькій фірмі, яка витратила чималу суму коштів на закупівлю «повітря», операція дала змогу штучно завищити власні витрати, вивівши мільйони гривень з-під оподаткування.

Тепер директору і головному бухгалтеру фірми в одній особі доведеться відповідати за скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України – ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах на суму понад 3,3 млн. грн.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області

 


Переглядів: 2965
Поширень: 0