Днями до Староміського райвідділу міліції звернулась 31-річна вінничанка з заявою про те, що невідомий чоловік на ім’я Юрій під приводом надання репетиторських послуг з танців її 10-річній дочці заволодів грошима в сумі 285 гривень.

Як стало відомо, жертвами шахрая стали батьки ще декількох учнів однієї з вінницьких шкіл, які виявили бажання навчити своїх дітей танцювати. Юрій Маркович (так назвав себе зловмисник), представившись керівником відомого дитячого ансамблю, та надавши підроблену ліцензію дирекції школи, зустрівся з батьками дітей, які бажають навчатися хореографії. Навчання мало бути безкоштовним, але обов’язковим був перший внесок у сумі 30 гривень. Також бажаючі мали змогу здати гроші на чешки та одяг для своїх дітей, які їм знадобляться у навчанні. Зібравши кошти у сумі майже півтори тисячі гривень, «вчитель» провів перше заняття та зник. Не дочекалось хореографа і керівництво школи для укладання договору про співпрацю.

Аналогічний випадок стався в одному з дитячих садочків міста, який розташований поруч з зазначеною школою. За описом потерпілих обидва навчальні заклади постраждали від рук того ж самого шахрая. На протязі доби працівники міліції встановили особу псевдовчителя. Ним виявився двічі судимий за розбій та шахрайства житель Харківської області.

Зараз працівники міліції вживають заходи щодо затримання зловмисника.


Переглядів: 2915
Поширень: 0