Як розповів начальник головного управління ЖКГ, енергетики, транспорту та зв\'язку Василь Броварник, поточний ремонт тепломережі по Юності проводиться через велику кількість скарг мешканців прилеглих будинків, а також - поривів мережі. Теплопостачальна організація "Маяк" проводить роботи власними силами. Так виходить дещо дешевше: самі закуповують труби, самі ж їх і монтують. Щоправда, й так 56 погонних метрів труб коштує 210 тисяч гривень. Тобто, по 3750 грн. за погонний метр - дві середні зарплати городянина.

- Ми замінюємо труби на більш сучасні, - розповідає начальник управління. - Вони мають гідроізоляцію ззовні і теплоізоляцію всередині. Дороге задоволення. Ясно, що вже з відповідним теплоізоляційним шаром, і технологічно правильно зробленим стиком, труба ззовні не псується, а за нормальної хімпідготовки води труба не псується і зсередини. Вона тільки старіє. І відповідно краще зберігає тепло, ефект енергозбереження дійсно є. Має бути обов\'язково тепліше в будинках.
Наразі такий ремонт триває і на вулиці Свердлова. Обидві ділянки тепломережі обіцяють завершити до 1 серпня.

- На сьогодні потребують заміни як теплові мережі, так і каналізація та водопровід, - каже Василь Броварник. - Теплових мереж треба замінити приблизно до 40%. Водопровідних навіть більше. А поточним способом ми міняємо десь 5%, не більше щороку.
Як зазначив міський голова Володимир Гройсман, тепломережа у Вінниці застаріла. Крім того, є порушення і при прокладанні цієї мережі в радянські часи. Тепер через це виникають непередбачувані проблеми.


Переглядів: 3348
Поширень: 0