Як розповіла завідуюча дитсадком №38 Наталя Борак, у її садочку це вже буде 16-та група.
- Ми протягом останніх кількох років щороку відкриваємо нові групи, - каже Наталя Анатоліївна. - В нас не тільки діти зі Старого міста. Поряд лікарня та центр Матері та Дитини. Робітники закладів везуть до нас своїх діточок і з інших куточків Вінниці.

Ремонт в приміщеннях, де розташують новеньких вихованців закладу, вже завершується. Таке стало можливим завдяки прийнятій міською владою ще у 2006 році програмі: фінансувати на 30% навчальні заклади у літній період. Як повідомив міський голова Володимир Гройсман, до цієї програми в деяких навчальних закладах гроші з\'являлися наприкінці року, коли їх повністю освоїти вже було практично неможливо.

- Тобто, сьогодні кожна школа, кожен дитсадочок в червні місяці отримує 30% від передбачених коштів для ремонту цих закладів, - розповідає Володимир Борисович. - Дитячі навчальні заклади мають гроші якраз в той період, коли їм потрібно. Крім того, визначення що потрібно зробити, безпосередньо, по тій чи іншій школі або садочку робить адміністрація закладу. Тобто ми передали їм таку функцію.

Цього року вінницькі навчальні заклади отримають 3 млн. 731 тис. грн. У трьох школах зроблять пандуси. Одна зі шкіл та чотири садочки вже закінчили капремонт.


Переглядів: 3217
Поширень: 0