Вінниччани отримають нові продукти харчуванняЗадля сприяння насиченню ринку високоякісними вітчизняними продуктами харчування, підтримки і пропагування власного виробника 20 квітня 2011р. в дегустаційній залі ДП “Вінницястандартметрологія” відбулося засідання Вінницької регіональної (приймальної) дегустаційної комісії.

Оцінювання представлених зразків продукції проводили члени дегустаційної комісії: фахівці ДП "Вінницястандартметрологія", управління державної ветеринарної медицини в Вінницькій області, управління у справах захисту прав споживачів у Вінницькій області, інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції Вінницької ОДА та обласної санітарно-епідеміологічної станції.

Регiональною дегустацiйною комiciєю були розглянутi зразки продукції двадцяти двох найменувань чотирьох суб’єктів підприємницької діяльності, а саме молочні продукти,сири, декілька сортів масла, хлібо-булочні вироби.

Члени комісії оцінювали якість представленої продукції за органолептичними показниками (смаком і запахом) та зовнішнім виглядом. Фахівці також ознайомилися з технологічною документацією (рецептурою, технологічними інструкціями тощо) та протоколами випробувань продукції. Під час роботи у членів комісії виникало чимало запитань до виробників продукції щодо інгредієнтів та їх походження, технології приготування, результатів лабораторних випробувань, фізико-хімічних показників, показників безпечності, маркування продукції тощо.

Розповідаючи про особливості своїх розробок, виробники надали детальну інформацію про їхній склад, технологію виготовлення, терміни зберігання, поживні властивості, орієнтовну ціну тощо.

Члени дегустаційної комісії висловили виробникам зауваження та рекомендації щодо посилення вхідного контролю за якістю продукції, звернули увагу на повноту маркування готової продукції, згідно з вимогами нормативних документів та законодавства України, а також на належне оформлення супровідних документів, які засвідчують якість та безпечність продуктів харчування. Особлива увага зверталася на наявність протоколів випробувань на вміст ГМО у продукції і сировині та нанесення відповідного позначення при маркуванні.

За результатами засідання вся представлена продукція одержала задовільну оцінку і рекомендована до виробництва.

Фахівці ДП "Вінницястандартметрологія" продовжують системну співпрацю з товаровиробниками, підприємцями та виконують безпосередні функції з організації діяльності регіональної дегустаційної комісії, які спрямовані на захист прав споживачів при затвердженні нових найменувань харчової продукції, дотримання її якісних показників.

Запрошуємо усіх виробників харчової продукції підтвердити право на її випуск, отримавши акт (протокол) постановки на виробництво, шляхом звернення до регіональної дегустаційної комісії, а також подавати нові зразки продукції на її розгляд, оцінювання та надання рекомендацій щодо впровадження у виробництво.


Переглядів: 3954
Поширень: 0