Для цього в регіоні збільшать посівні площі під овочевими культурами та розвиватимуть інфраструктуру для зберігання плодів.

Голова облдержадміністрації вважає, що створення регіональних запасів овочів і фруктів дозволить утримувати стабільну ціну на ці продукти незалежно від сезону. «Нам слід зосередити увагу на тому, щоб забезпечити запаси овочів та фруктів для власного споживання, мають бути регіональні запаси, з яких будуть робитися інтервенції з метою стабілізації цін на споживчому ринку», - сказав він.

Овочевими культурами у цьому році засіють 18 тис. га. Це на 400 га більше як у торік. Зокрема, площі посіву картоплі зростуть на 800 га, повідомив начальник управління агропромислового розвитку Анатолій Павліченко. Планується також збільшити валовий збір плодоягідних культур порівняно з 2010 роком на 11% до 220 тис. тонн.

Микола Джига наголошує на розвитку мережі складів для зберігання цієї продукції, аби власний товар складав гідну конкуренцію імпортному. «Коли завозимо картоплю з Єгипту і кріп з Греції – це соромно», - зазначив керівник області.

Сьогодні на Вінниччині нараховується 36 овочесховищ та 6 сучасних холодильників для зберігання плодово-ягідної продукції. Микола Джига вважає, що влада на місцях повинна активно зацікавлювати інвесторів будівництвом такої інфраструктури.

На разі у стадії реалізації 11 проектів.


Переглядів: 4844
Поширень: 0