На території Житомирської області вінницькі оперативники розшукали 15 – річну дівчину, яка з листопада минулого року рахувалась як безвісті зникла. Увесь цей час,  як з’ясувалось, вона подорожувала у кабінах водіїв – далекобійників.

Звістка про її зникнення прийшла до правоохоронців від керівництва школи-інтернату, в якій вона навчалась. До її пошуку, що тривав півроку, залучались кращі працівники оперативних відділів, а також засоби масової інформації. Це був не перший випадок, коли дівчина залишала навчальний заклад. Вона стала вихованцем інтернату у 13 – річному віці і за два роки її перебування у закладі вона чотири рази тікала. До цього часу вона виховувалась в неблагополучній багатодітній родині в одному із сіл Гайсинського району. Через постійні хмільні застілля і побиття дітей, подружжя позбавили батьківських прав і забрали дитину. Свої втечі з інтернату дівчина пояснювала небажанням спілкуватись з однолітками і відсутністю бажання навчатись. Старші діти, як вона розповіла, нерідко її ображали через косоокість.

За минулих два роки вінницькі правоохоронці чотири рази її розшукували і доставляли до навчального закладу. Її виявляли в Києві, Житомирі, Тернополі. Цього разу розшук тривав найбільше. Її фото випадково впізнав один з водіїв - далекобійників в Одесі. Чоловік розповів правоохоронцям, що неодноразово бачив її в кабінах вантажних автомобілів своїх колег і що можливо вона займається проституцією. Щоб встановити достовірність цієї інформації, оперативникам довелось об’їздити півкраїни і перевірити значну кількість вантажних автомобілів. Така подорож дала позитивний результат і врешті - решт її знайшли у Житомирі на одній із заправок. Як з’ясувалось, неповнолітня півроку прожила у вантажівках, кочуючи українськими містами та селами.

Сьогодні дівчина знаходиться під наглядом лікарів в одній з вінницьких лікарень. Працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей, які безпосередньо займались її розшуком, в подальшому планують допомогти цій неповнолітній влаштуватись в інший навчальний заклад.


Переглядів: 3446
Поширень: 0