7 лютого, о 13.51 на лінію «102» надійшло повідомлення від чергового МНС про закладення вибухівки в ГСК N4 по вулиці Стахурського. За словами начальника Вінницького міського управління міліції Юрія Куцого, про можливий вибух, який має статись через 30 хвилин, повідомив чоловічий голос. За декілька хвилин на місці надзвичайної події працювали служби оперативного реагування міліції, МНС, швидка допомога.

Міліція встановила особу «мінера» ГСК-4 по вулиці Стахурського

Працівники вибухо-технічної служби науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС протягом двох годин ретельно обстежували усі гаражні приміщення вибухонебезпечної території, до пошуків вибухівки залучили спеціально навчених службових собак, однак спеціалісти нічого не знайшли.

Наразі працівники міліції встановили особу причетну до завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху. Ним виявився 62-річний пенсіонер. Колись він у даному ГСК мав гараж, який згодом продав. Що спонукало літнього чоловіка на такий жарт – невідомо. Свою причетність до «замінування» підозрюваний заперечує, але висновки проведених експертиз вказують, що це саме він.

Міліція встановила особу «мінера» ГСК-4 по вулиці Стахурського

Зараз чоловікові пред’явлено обвинувачення за ст. 259 Кримінального кодексу України – «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності», яка передбачає штраф від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі до п’яти років. Також йому доведеться сплатити збитки усім службам швидкого реагування, які прибули на виклик. Сьогодні ці витрати складають суму від 36 до 40 тисяч гривень.

Міліція встановила особу «мінера» ГСК-4 по вулиці Стахурського

З початку року до вінницької міліції надійшло чотири повідомлення про закладення вибухівки. В усіх випадках особи, які повідомляли про можливі вибухи – встановлені.


Переглядів: 4415
Поширень: 0