«Влада має бути максимально наближеною до людей і кожна сила, що обирається в місті, повинна працювати на благо її мешканців. Ми повинні вирішувати проблеми мешканців міста і від нашої діяльності виграє кожен вінничанин», - сказав Володимир Гройсман, подякувавши головам квартальних комітетів за їх роботу.

Головними проблемами, з якими стикаються мешканці приватного сектору, є вивезення твердих побутових відходів, порушення приватними перевізниками графіку руху маршрутних таксі, ремонт доріг та зовнішнє освітлення вулиць.

Мер міста запевнив, що у жовтні 2008 року у Вінниці буде створено Муніципальний парк, який частково вирішить транспортну проблему у місті. Не менш важливою проблемою є подекуди повна відсутність зовнішнього освітлення вулиць, де проживає більше 1600 мешканців. За словами голови Асоціації органів самоорганізації населення Наталі Панчук багато жителів таких мікрорайонів виявляють ініціативу співвфінансування, мешканці готові закупити електролампи за свій кошт, аби мати освітлення на своїх вулицях. Володимир Гройсман каже, що до грудня 2009 року ця проблема в усьому місті буде повністю вирішена.

Результати роботи в 2007 році підтвердили, що в умовах об’єднання та наявності єдиної централізованої влади – постійно спостерігається позитивна динаміка в роботі органів самоорганізації населення. Перерозподіл повноважень від районних в місті рад на квартальні комітети показав свою ефективність, тому представники Асоціації звернулися до керівництва міста з пропозицією провести подальше вдосконалення територіального розподілу міста та розглянути доцільність роботи районних у місті рад, з тим, аби у подальшому кошти, які виділяються на їх утримання, спрямовувати напряму через квартальні комітети для вирішення питань благоустрою мікрорайонів та соціального захисту мешканців приватного сектору міста.


Переглядів: 3625
Поширень: 0