Четвірка зухвалих молодиків, використовуючи маски та зброю, нападали на жінок і відбирали в них коштовності. Наприкінці 2009 року працівники вінницького УБОЗу затримали зловмисників в курортному місті Хмільник, де злочинці вчинили свій останній розбій. На момент затримання лідеру угрупування було 28 років, а його спільникам по 20.

Про їх злочину діяльність та про їх затримання розповів начальник вінницького УБОЗу Валерій Пастух.

Як з’ясувалося, усі учасники злочинної групи проживали на території Могилів-Подільського району. Троє з них були офіційно непрацюючими, а четвертий навчався в коледжі. Свої напади вони планували заздалегідь і кожному учаснику відводилась окрема задача. Молодий лідер злочинців раніше був неодноразово судимий і більше п’яти років провів в місцях позбавлення волі. Покарання чоловік відбував за крадіжки, які скоїв на території Одеської та Київської областей. Перший розбійний напад він вчинив через рік після звільнення . У серпні 2009 року на одній з вінницьких вулиць чоловік силою зірвав в молодої жінки золоті прикраси. Завданий збиток складав майже 9 тисяч гривень. Протягом наступного місяця злочинець сформував навколо себе так звану групу «однодумців». До справи він поступово залучив трьох молодих хлопців і здійснив з ними ще два пограбування.

Окрім «таланту» кримінального як з’ясувалося, в організатора групи був так званий «талант» залицяльника. Дві наступні жертви нападників були безпосередньо знайомі з ним. Він мав природну вроду і умів красиво спілкуватися. Він з легкістю заводив нові знайомства і запрошував на побачення. Чоловік спеціально вишукував на вулицях міста заможних жінок і під час цих зустрічей з’ясовував найкращий час для нападів. Наступну жертву злочинці пограбували у під’їзді її будинку. Це сталось у вечірній час після того, як ватажок нападників привів її до дому після побачення. Його підлеглі відібрали в потерпілої гроші,телефон та прикраси. Жінці зав’язали рот та руки скотчем і залишили в такому стані на підлозі. Вона і не підозрювала, що організатором цих дій був її залицяльник.

Після цього нападу злочинці розподілили награбоване і повернулися до своїх родин. Наступний розбій вони вчинили наприкінці листопада 2009 року у місті Хмільнику. Злочинці заздалегідь спланували напад на власницю ювелірної крамниці. Як і в першому випадку, ватажок молодиків попередньо познайомився з потерпілою. Цього разу вони діяли у ранковий час. В жінки грабіжники силою відібрали сумку з золотими прикрасами на суму 108 тисяч гривень. Це сталось неподалік від її крамниці.

Їх затримали по «гарячих слідах» працівники місцевого райвідділу спільно з працівниками вінницького УБОЗу на виїзді з міста.

Нещодавно було завершено розслідування та передано на розгляд до суду кримінальну справу, порушену проти членів цієї організованої злочинної групи. Усіх чотирьох злочинців суд визнав винними у вчиненні тяжких злочинів і присудив покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна. Ватажок угрупування отримав 10 років, а його спільники по 8 років.


Переглядів: 2863
Поширень: 0